Sikkerhedsudstyr til barnecyklen

Danske børn begynder at cykle i en tidlig alder –  mange allerede fra de er 3 år.

For børn er det dog ekstremt vigtigt at have styr på sikkerheden, da det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt de falder – men et spørgsmål om, hvor mange gange, de gør det.

boernecykelDerfor skal der være styr på følgende.

Cykelhjelm

Barnets cykelhjelm skal kunne lukkes med spænde og sidde stramt. Dette medfører, at der op gennem barnets levetid skal investeres i flere cykelhjelme. Det er en udgift, man må tage med som en del af pakken.

Reflekser

Barnets cykeltøj og overtøj skal helt generelt set udstyres med masser af reflekser. Reflekserne holder barnet synligt, når mørket falder på og kan være med til at forhindre forfærdelige ulykker.

Bremser

Børn skal ikke køre alene med håndbremser. De fleste børnecykler kommer med fodbremser, og det vænner børn sig derfor helt automatisk til.

Før barnet kommer til sin første racercykel, hvor det kan give mening ikke at have fodbremser på og altså  alene håndbremser, bør det være muligt at bremse ad alle kanaler.

Sikkerhedsudstyret er en væsentlig udgift i forbindelse med at holde ens børn sikre på cyklen. Men det er en del af pakken – alternativet koster langt mere end de få tusinde kroner, der skal bruges på cykelhjelme.

Skriv et svar

Navn *
E-mail *
Websted