Høretelefoner til børn

Børn får i højere grad Smartphones og Tablets i en lavere og lavere alder. Der er mange ting der taler for at børnene kan udvikle sig hurtigt på mange områder med specielt udviklede indlæringsprogrammer, men ofte bliver enhederne blot benyttet som underholdning når de voksne ikke lige har tid. Det er selvfølgelig op til den enkelte forældre at afgøre hvor meget børnene skal stimuleres på denne måde.

Forleden dag så jeg dog en ting som foruroligede mig. Det var på MCdonald hvor et forældre par med to børn spiste, efter maden var børnene på ca. 7 og 10 år fuldt optaget af deres tablets. Der hvor det gyste i mig var at de begge havde høretelefoner på, og selv om vi sad ca. 5 meter fra deres bord, kunne vi tydeligt høre en del skratten og blip blop fra deres spil. I deres små ører må det have været utroligt højt.

Når det for mere en 40 år siden blev på vist at direkte høj lyd skader mere end høj baggrundslyd, så frygter jeg at for børn kan høreskaderne forværres hurtigere i end tidlig alder. Jeg vil derfor opfordre alle forældre at være om sig med deres børns lydniveau når børnene benytter høretelefoner.

Skriv et svar

Navn *
E-mail *
Websted