Filmtrilogier

Guide: hvornår fejrer man halloween?

Halloween er oprindeligt en Irlandsk tradition, som store dele af verden har taget til sig. I Danmark har man også taget Halloween til sig og fejre det med stor stil. Det er en tradition der på mange måder minder om den ellers danske tradition fastelavn.

Hvornår og hvorfor fejrer man halloween?

Den oprindelige halloween dato er altid d. 31 oktober og er altså på den modsatte side af året end fastelavn. I Danmark er datoen dog ikke helt så hellig, som den er i USA og Irland, hvor halloween er en rigtig højtid.

I Danmark bliver halloween mest brugt som et sjovt og festligt indslag. Derfor er Halloween dato ikke helt så vigtig i Danmark som andre steder i verden. Du kan derfor sagtens inviterer til halloween fest både weekenden før og weekenden efter d. 31 oktober.

Mange tror fejlagtigt at Halloween oprindeligt er en amerikansk tradition, men hvis man skal være helt korrekt, så stammer Halloween oprindeligt fra Irland.

Hvornår kom Halloween til Danmark?

Danmark tog faktisk ret sent imod den ellers så festlige tradition. Det var først i 90’erne at Halloween for alvor begyndte at blive en fast tradition i Danmark. Tidligere fejrede vi udelukkende fastelavn i Danmark, som også er en højtid hvor man klæder sig ud.

Fastelavn stammer fra den kristne tro hvorimod Halloween stammer fra den Irlandske tradition Keltisk høstfest som altid ligger fast på den samme dato hvert år – nemlig d. 31. oktober, derfor er dette også den rigtige halloween dato. I og med at man i Danmark ikke fejre keltisk høstfest er den danske fejring af Halloween ikke helt så fastlagt.

Derfor handler Halloween oprindeligt også om langt mere end blot at skræmme hinanden med uhyggelig udklædning og pynt og den sjove ”trick og treat” hvor byens børn går rundt og banker på døren og beder om slik.

Skriv et svar

Navn *
E-mail *
Websted