En tagrenovering af stråtaget

En hyggelig gård

I hele mit liv har min familie og jeg været bosat på en hyggelig gård, der befinder sig på en ø, der ligger lidt uden for Næstved. Vi bor, så vi er omgivet af havet og har derfor den perfekte udsigt. Selv finder jeg det helt igennem fortryllende at bo et sted som dette. Skønt, at vi bor i et turistområde, der er spækket med på både danskere og udlændinge om sommeren, så kommer de ikke ud til os, da vi har vores egen private grusvej. Dog er der er der nogle få, som vover pelsen ud på den, for at nyde godt at den henrivende udsigt, vi er omgivet af. Så længe det ikke kæmpe horder af mennesker, der flokkes der, så har vi det alle fint med det, da et syn så smukt, ikke er noget man bør beholde for sig selv konstant. Vores hvide gård er beklædt med et stråtag, hvilket er en ting, jeg altid har forbundet med hygge og sommer af en eller anden grund. Vi har både køer og heste, hvor hestene er nogen, jeg tager mig af. Køerne er højlandskvæg, så den har vi mere eller mindre bare gående som pynt.
tagmaling

En tagrenovering

Da vi som sagt har stråtag, så kræver dette meget pleje og selve taget skal udskiftes i ny og næ, da det med tiden går hen og mugner. Der begynder ligeledes at vokse alverdens planter på det, hvilket vi i vores husstand intet har imod, da vi kun mener, at det er med til at give vores ydmyge bolig noget ekstra charme. Sidste sommer var det tid til en tagrenovering, så hele familien, satte derfor en uge af til at skifte stråene ud. Dette var noget vi gjorde i fælleskab, da vi fandt de hyggeligt. Dog havde en smule hjælp udefra, der skulle tjekke om det hele var blevet gjort ordentligt, da vi var færdige.

One thought on “En tagrenovering af stråtaget

  1. Henning Pedersen 28. marts 2014 at 7:19

    Det var en rigtig god historie vedrørende tagrenovering, og jeg synes også det giver noget ekstra charme til huset med planter på taget. Vil gerne læse flere af sådan nogle historie. Bedste hilsner Henning

Skriv et svar

Navn *
E-mail *
Websted