Barnedåbsforberedelser

Når selve dåbsceremonien er vel overstået og det lille, nye familiemedlem er blevet indviet i den kristne tro, så er det på tide at afholde den første fest for det lille barn, så det kan blive vist frem til familie og venner og blive indlemmet i familie- og vennekredsen på behørig vis. Men hvordan holder du den traditionsrige dåbsfest?

barnedaab

Egentlig er der ikke så mange traditioner for selve festen – ikke sådan officielt i hvert fald, det kan godt være I inden for familien har nogle traditioner. Som regel er dåbsfesten en uhøjtidelig sammenkomst hvor der bliver serveret lidt – eller meget – mad og drikke. Den varer som regel et par timer eller tre.

Hele vennekredsen eller blot den nærmeste familie

Den første overvejelse du skal gøre dig, er hvor mange gæster du vil invitere til festen. Skal det være en kæmpe fest for alle dem I kender eller blot for de nærmeste – bedste- og oldeforældre, måske fætre og kusiner og deres forældre (afhængig af hvor stor en familie I har).

Hele vennekredsen bliver en stor fest – som måske vil vare lidt længere end blot et par timer – en økonomisk udskrivning, men en fest med liv og leben.

Festen med den nærmeste familie kan måske holdes hjemme, er økonomisk overskuelig, vil blive mere intim – der vil blive tid til at tale med alle og for dem der ønsker det at bære barnet – og vil være mere stille, rolig og hyggelig.

Indbydelser til dåbsfesten

Når først det er afgjort hvor mange der skal inviteres, så skal der findes lokaler – hvis ikke det skal holdes hjemme – og der skal sendes indbydelser ud. Har du tid og lyst, så lav dem selv. Det er sjovt, og så er det et godt minde for dit barn at have senere. Ved at bruge forskelligt pynt beregnet til barnedåb kan du kreere de mest nuttede indbydelser – med sutter, pailetter og meget andet.

Bord dæk dig!

Når gæsterne har svaret og du ved hvem der kommer, kan du lave bordplan og bordkort. Bordkortene kan du ligesom før lave selv – så de matcher indbydelserne. Hvis du har brugt et bestemt tema til indbydelser og bordkort, så anvend samme tema når du vælger bordpynt til barnedåben og når du vælger festartikler til at pynte lokalet med.

Uden mad og drikke

Der skal selvfølgelig også planlægges mad. Hvis du holder en stor fest skal det måske være suppe, steg og is i en nyere version, men du kan også – ligesom til den mindre fest – vælge buffet. Har du mod på det så, lav den selv, ellers bestil udefra. Det bliver ikke en fed fest for dig hvis du er stresset på grund af madlavning og måske endda mangler en stor del af din nattesøvn fordi den lille har været vågen flere gange.

Hvis du vælger at lave maden selv, så start i god tid. Brug din fryser til alt hvad der kan fryses, så det blot skal varmes inden det skal på bordet. Og bed så familie og venner om hjælp!

God fornøjelse med forberedelserne og barnets første fest.

Skriv et svar

Navn *
E-mail *
Websted