Aminosyre og kost

 

Her kommer et indlæg hvor jeg vil dele lidt ud af  min viden om sund kost, som er noget jeg ved rimelig  meget om, da det er noget jeg selv går meget op i det. Jeg sørger  for at spise sund kost hver eneste dag, og jeg sørger for at have nogle  bestemte hovedregler at leve efter, når jeg skal have det godt med  mig selv og have en tanke om, at jeg denne dag har fået sund kost.  Hvis du vil sørge for at have en varieret kost, er en af de elementer  som der gerne skal indgå dagligt, protein.

aminosyreOg protein indeholder aminosyre.  Du skal gerne have protein hver eneste dag, i hvert fald er det sådan,  at jeg har det. Kroppen har brug for aminosyre, og det er bedre at få  aminosyre ind i kroppen i et lidt løbende tempo, end at få kød eller  anden protein mad som indeholder aminosyre f. eks. en gang om ugen eller  endnu mindre.

Du skal derfor have protein hver eneste dag hvis du spørger  mig, så kroppen får gavn af aminosyre lige idet den står og har brug  for disse. Ligesom du skal have den gruppe af fødevarer hver dag som  indeholder protein og aminosyre, skal du også indtage andre kalorier  både i form af fedt og kulhydrater hver eneste dag, for at du kan have  det godt med dig selv på en måde, hvor du ved at du har givet din  krop det bedste du kunne give den.

En aminosyre kan i kroppen  f. eks. bruges til at bygge en muskel, der skal forstørres, f. eks.  efter træning. Den kan dog også bruges til at reparere ødelagte bestanddele  såsom et knækket hår, en beskadiget negl eller et tørt stykke hud.  På denne måde er der så meget en aminosyre er god for.

8)

Skriv et svar

Navn *
E-mail *
Websted